Slå rødder i samværd

- med naturen som spejl til eftertanke
09
dec

Systemteori: Hvad er sindets økologi?

Sindets økologi har rødder i en systemteoretisk tilgang til livet. Her på siden trækker jeg overvejende på forskning af biolog og antropolog Gregory Bateson, der også var en af grundlæggerne af kybernetikken og systemteorien.

Bateson sagde:

De største problemer i verdenen er et resultat af forskellen mellem hvordan naturen fungerer, og hvordan mennesker tænker.

Bateson udfordrede med disse ord først og fremmest dualismen, hvor vi tænker i adskillelse frem for sammenhænge. Og med hans opfordring til os om at tænke i sammenhænge, opfordrede han os blandt andet til at forstå livet som en rejse (proces). Det kan du høre mere om i min video, hvor jeg introducerer sindets økologi (an ecology of mind) som en måde at kvalificere vores tænkning på.

Videoen har danske undertekster.

(danske undertekster)

6 Responses

    1. PEACE. In a culture rooted in an ecology of mind there will be lots of struggles. Because life is not a bed of roses. But there will never be wars. War is a consequense of dualistic thinking like “you” versus “me”. In nature there is only we.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...