Slå rødder i samværd

- med naturen som spejl til eftertanke
19
mar

Kultur: Blender jeres medarbejdere også ind?

Blender jeres medarbejdere ind, som hjortene blender ind i skoven?

For hjortene kan det koste livet at krydse grænsen til skoven. For medarbejdere kan det for eksempel koste respekt, anseelse og forfremmelse at krydse grænsen for gældende normer.

Blender jeres medarbejdere også ind? Eller risikerer de at ofre social og kulturel anerkendelse?

Medarbejdere blendede ind på Danmarks bedste arbejdsplads

Jeg udførte for nogle år siden et feltstudie på et behandlingssted, hvor mellemlederen talte om kulturen på stedet som en ”svesken-på-disken”-kultur, og hvor medarbejdere med begejstring i stemmen fortalte, at de arbejdede på “Danmarks bedste arbejdsplads”. Ikke desto mindre viste interviews, at der både var medarbejdere og brugere, der havde svært ved at give udtryk for kritik.

Der var medarbejderne, der tilbageholdte kritik, fordi de syntes, at det var svært at komme med kritik på en arbejdsplads, hvor alle lod til at stortrives, og hvor man ville være de eneste, der kom med kritik. En medarbejder trak en kritik tilbage af frygt for at blive genkendt i min afsluttende rapport og nogle brugere frygtede, at deres kritik kunne blive brugt imod dem. De var derfor også tætte på at trække deres kritik tilbage. Da dette resultat tegnede sig, briefede jeg mellemlederen, der først spurgte til, om denne del af rapporten kunne udelades. Hun kom dog hurtigt frem til, at disse tilbagemeldinger netop var et middel til, at de som arbejdsplads ikke blev ”selvfede”. Et udtryk, som hun havde brugt til at beskrive hendes ”største frygt”

Det viste sig dog, at direktøren var stærkt utilfreds med rapporten, og det korte af det lange er, at den ikke blev offentliggjort.

Direktøren underbyggede en blender-kultur

Hvis direktørens reaktion på min rapport afspejlede et gennemgående træk i hans væremåde, så vil den forplante sig videre til både mellemleder, medarbejdere og brugere. Uanset om den bliver italesat eller ej. Sådan ser det ud, når jeg tænker i ‘sundhed imellem mennesker’ og i en systemteoretisk forståelse, hvor vi hænger sammen på kryds og tværs af hinanden.

Når udfordringer anses som noget, der skal skjules, styrker man en i forvejen udbredt forståelse i samfundet af sårbarhed som en svaghed. Der kan være grunde til, at man holder sit “beskidte vasketøj” indendøre, men at hænge det rene vasketøj ud med signalet om, at her var der noget, der skulle tages hånd om, og at man gerne vil dele denne erfaring, ville være at praktisere ‘en svesken på disken’-kultur fuldt ud fra ledelsens side.

“Du skal vide, at her forstår vi kritik som en gave”

En sådan håndtering af feltstudiets resultater kunne have været et tydeligt signal til stedets brugere om, at kritik forstås som en gave – og ikke som noget, som de risikerer bliver brugt imod dem.

Tænk, hvis medarbejderne med afsæt i rapporten ville have haft en naturlighed i at sige: “Du skal vide, at her forstår vi kritik som en gave til at blive bedre til vores arbejde.” Det kan man ikke sige, når man selv er bange for at give udtryk for kritik. Men det kan man sige med overbevisning, når det står sort på hvidt i en rapport.

Stedet kunne have valgt at vente med en offentliggørelse af rapporten og i mellemtiden have styrket deres ‘svesken på disken’-kultur yderligere. Med sindets økologi for øje ville det – billedligt talt – have kvalificeret behandlingsstedet til “verdens bedste arbejdsplads”.

Naturen praktiserer ‘svesken på disken’

Jeg fik for mange år siden at vide af et familiemedlem, at jeg måtte lære at hyle som de ulve, jeg er iblandt. Men oftest ligger opfordringen til at hyle i kor – hangen til enshed – imellem linjerne som en ikke italesat norm. Og den kan tilmed være ubevidst.

Der foregår mangt og meget imellem linjerne, som vi ikke nødvendigvis taler om eller er ubevidste om, men med sindets økologi som spejl til eftertanke kan vi få øje på vores blinde vinkler.

Skeler vi til naturens bæredygtighed, er gøren som om “undergravende virksomhed”. Naturen arbejder konstant på at skabe balance og for at opretholde balance, er det nødvendigt at kende fejl og mangler. Transparens giver naturen mulighed for at balancere. Og dette er én grund til, at sårbarhed er en styrke, når vi spejler os i sindets økologi.

Derfor praktiserer naturen også til fulde ‘svesken på disken’.

At facilitere kulturer, hvor der er rart at være

Oplever dine medarbejdere, at de er nødt til at ”hyle i kor” kan det betyde, at du har medarbejdere, der går på kompromis med deres trivsel. Og det kan betyde, at du ikke kan holde på dine medarbejdere. Afhængig af, hvor udpræget hangen til enshed er, kan den ikke alene koste dyrt i trivsel, men også på virksomhedens bundlinje.

Ønsker du at holde på dine medarbejdere, må du facilitere kulturer, hvor der er rart at være. Og det indebærer blandt andet, at du som leder går foran som et helt menneske. At du ikke alene viser dine styrker, men også din sårbarhed – som er et reservoir for læring og udvikling.

Jeg taler om samværd. Samvær med ’d. Værdi og værdighed. Under samværd har vi skiftet ’hygge med hang til enshed og sammenligning’ ud med hygge kendetegnet ved ‘autenticitet og kant’. Her er vi ikke alene gode til at anerkende og lade os inspirere af hinandens forskelle. Vi er også gode til at undres, spørge ind til og udfordre disse forskelle.

Både ‘samværd’ og ‘svesken på disken’ er måder at sætte ord på kulturer, hvor der er rart at være. Og både samværd og ‘svesken på disken’ er veje med masser af huller i.

Som leder er du en katalysator, der sørger for at hullerne udbedres, mens I baner vejen for endnu stærkere kulturer med plads til forskellighed.

Skal vi arbejde sammen?

Ønsker I at få udarbejdet et feltstudie? Eller er I interesserede i et foredrag, en workshop eller supervision? Så ring eller skriv til mig for et uforpligtigende tilbud eller et uddybende møde.

2 Responses

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...